8/27/2010

lavendelkakorna

Efter förfrågningar (två stycken: detta är till er, Tilde och Milly) lägger jag ut receptet till de förföriskt goda lavendelkakorna. Ett tips, som jag inte orkade fixa på mina kakor igår, är att rulla kanterna i finhackade valnötter/hasselnötter. Det har jag gjort förut, det blir mycket gott.

Ingredienser:
250 g smör
2 dl strösocker
1 äggula
3 ½ del vetemjöl
1 dl maizena
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
ett par tsk finhackad lavendel (smaksak hur mycket du vill ha)


Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.

Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggulan. Blanda sedan i mjöl, maizena, vaniljsocker och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Överarbeta inte degen (då blir den jättekladdig...).

Rulla degen till en rulle (detta får jag ALDRIG att funka, jag mosar ihop massan till en korv/rulle med hjälp av ett bakplåtspapper som jag rullar in den i - typ som när man gör vitlökssmör), ca 4 cm i diameter. Lägg in rullen i kylskåpet i minst 30 min. (Jag brukar lägga den i frysen så blir den lättare att skära sedan).

Skär rullen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 30 minuter. De ska knappt få någon färg. Låt kakorna svalna lite på plåten och flytta sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

Klart!


Jag måste bara säga: När jag skrev det här fick jag mycket flashbacks från mitt projektarbete i trean. Oj!

8/26/2010

26.08.10



Idag har jag promenerat en mil och lyssnat på Annika Östbergs sommarprat (mycket bra). Jag har stekt blodpudding. Jag har sett Gossip Girl och jag har bakat 55 kakor med färsk lavendel i.

8/24/2010

jag svamlar mycket nu


Hej! Jag är inne i en minst sagt turbulent period i mitt liv just nu, ni som känner mig har nog fått ta del av den på ett eller annat sätt. Jag har en konstig sorts framtidspanik som gör mig obehagligt lugn. Läskigt va? Nu blev inget som jag hade tänkt mig, men det är kanske tänkt så? Nu blir planerna lite lösare än tänkt, men det känns ändå bra i magen på något sätt. Ingen elak klump längre som har härjat i min mage i några dagar. Jag är så tacksam för mina vänner och Gud, för att ni aldrig ger upp och överger mig. Även när jag bara gråter och svamlar.

8/09/2010

tagga: teenage crime


Analog bild tagen 2009 (?).

Kläder är tvättade, väskan är nertagen från vinden, naglarna är målade och tandkrämen är inköpt. I morgon åker en hög goda vänner på Frizon, och det ska bli skönt med semester! Åh vilken fest det ska bli!

8/06/2010

semester



Jag och Johanna var på utflykt en regnig dag som avslutades med sol och bad i Lojsta. Vi matade fiskarna med godis på ena sidan bryggan och hoppade sedan i på andra sidan. OBS, vattnet var absolut inte brunt, det är en effekt bara.

Förresten! Nu har jag semester i tolv dagar. Yeay!

8/04/2010

musiktips: steget

Nu har jag knåpat ihop en ny header, det var så himlarns kul! Visst blev den härligt somrig?

8/01/2010

elvanollsju



Ett fult och ogenomtänkt inlägg på jobbets sega dator, men jag är lite förälskad i de här rena, enkla och snygga kläderna alltså, jag är väldigt shoppingsugen (!). En sommarkväll när man inte kan bestämma sig om man ska byta om till varmare kläder, då kör man helt enkelt vidare på shorts (snygga sådana på bilden från Urban Outfitters) och en somrig stickad tröja. Tröjorna och den svala blusen kommer från Weekday.
Det är ett väldigt bra tidsfördriv att leta kläder när telefonerna för en gångs skull inte går heta 8-17 (oj, det där skulle jag aldrig ha sagt - nu blev det helt plötsligt en kö på 11 personer igen...)
Kram på er!