11/29/2011

Kära lillasyster


Foto av Julia Karlsson, red. av mig.

Vilken brud, vilken snygg syster jag har va??

11/28/2011

Följ min blogg med Bloglovin förresten!

Måndag helt enkelt


Analog bild från 2008.

Vissa dagar är man helt enkelt inte på topp. Man kan ha mycket att tänka på, frågor, hemlängtan, saknad... Då tar man en lång dusch, ställer sig exakt mitt i strålen så att vattnet sköljer över båda öronen och bildar lock av forsande vattenfall. Då och där kan man tänka lite klarare och vara helt ensam med sig själv för en stund, det enda man hör är ett avlägset rofyllt strömmande av vatten och sina egna andetag.

Jag och Johanna ska inte träna i kväll har vi bestämt. Vi ska se på P.s I Love You och eventuellt gråta lite. För trots att vi har haft en helt underbar helg med fantastiska vänner som jag älskar superduperjättemycket så är vi lite måndagsledsna i dag.

11/25/2011

Adventus Domini


Nu är det en månad kvar till jul och jag känner, till skillnad från många svenskar i dag, ingen stress över det. Det är så tråkigt att det har blivit stressen och kravens högtid där allt ska vara fint och ordnat i minsta detalj när alla vaknar upp på julaftons morgon. De perfekta julklapparna ska inhandlas, silvret som man ändå inte kommer att använda ska putsas, det ska torkas lister bakom hyllor, dras ut badkar och duschväggar som ska skuras, bakas julgodis och kakor och...för att inte tala om all mat som ska lagas. Helst ska allt lagas av en själv, hemma, så att man verkligen kan vara stolt över sig själv när släkten kommer över.

Ja. Inte konstigt att pressen kommer över en när vi närmar oss första advent. Men, för mig som kristen handlar julen inte om en perfekt dag i ett perfekt städat och pysslat hem. För mig handlar hela julen om glädjens budskap, ett litet barn föddes i Betlehem och det här barnet hette Jesus för dem som inte känner till det. Ett litet, litet nyfött knyte blev vår räddning. För mig handlar julen också om gemenskap, skratt, sena mysiga kvällar framför brasan med släkten, långa iskalla promenader genom socknen, kärlek.

Efter den här seriösa inledningen undrar ni förstås hur jag tänkte med dessa bilder. Jo, jag och min kära kombo Johanna älskar att pyssla, och då menar jag verkligen att vi älskar att göra det - utan stress och krav. Något jag värdesätter högt är att plocka in lite granris som luktar så fantastiskt, lite mjuk mossa, nypon och pyssla järnet. Utöver pysslet vi har börjat på ovan har vi gjort en dörrkrans och börjat torka apelsinskivor som så småningom också ska upp på tråd i fönstret. Bilder kanske kommer på detta också. KUL!

För mig är julpysslet lika mycket "vinterpyssel". När det är mörkt ute så stor del av dagen som det börjar bli nu behöver i alla fall jag piggas upp av mycket levande ljus och gröna kvistar inomhus. Jag mår så mycket bättre i själen då!

Fyra ljus ska tändas, sen är vi där.

11/23/2011

kärleksgråt


Ja men ja...jag grät till kvällens avsnitt av Bonde Söker Fru. De var ju så fantastiskt kära allihop, det gick inte att hejda tårarna liksom!

11/22/2011

bomb shells och bea




Så här såg det ut i fredags i mitt liv. Emma, Jonte och Samuel på besök, livat i lägenheten, lunch och shopping på stan och många härliga skratt!

P.s Vi shoppade inte Bomb Shells alltså...milde tid!

11/16/2011

fullt hus


Nu ska jag passa på att plugga, Julia har precis lämnat Linköping för den här gången och i eftermiddag kommer kära lillasyster hit. Vilken lyx att få hit en massa trevligt folk hela tiden! I morgon kommer nästa gäst, Samuel, och det ska bli himlarns skoj!

Nej, som sagt, tillbaka till paratexter och navigering i typografin. See ya!


11/13/2011

och saknaden

Det är nästan inte okej hur mycket jag saknar det här just nu. HJÄLP! Vad underbart vi hade det flickor.

11/10/2011

darlin' don't


Hej Emma! Du ligger hemma och är sjuk och jag tycker synd om dig, hoppas du blir bättre snart. Drick Resorb, bada i badkaret, se några avsnitt av New Girl och Friends, be mamma att ge dig "något läskande" (...) och sov mycket. Jag älskar dig, och saknar dig. Puss!

11/08/2011

jönköping


För lite mer än en månad sedan i ett sensommarvarmt Jönköping med L. Tänk att kunna gå utan tjocktröja sista dagen i september, helt otroligt faktiskt.

11/07/2011

efter stunder av människobrus


in the dirt


Mellan tvättarna och i stället för att studera visuella principer och gestaltlagar har jag just börjat att läsa den här boken. En Dag av David Nicholls. Den värmer upp en seg och trist novemberdag som i dag. Jag behöver en hel del pepp...peppa mig!

11/02/2011

herman gardarfve


Lite smygreklam för en grym musikalisk vän jag har. Gå mer än gärna in och se och lyssna på en teaser till hans kommande musikvideo HÄR!