12/29/2011

Spelkväll hos Wolters

I går var det spelkväll i goda vänners lag, massor av kakor och bullar, te, bajssnack, fnitter och hysteriska skrattattacker i vårt kök. En väldigt väldigt lyckad kväll helt enkelt, tack för det mina kära vänner!

Annars rullar mellandagarna sig fram i någon sorts skön våg av "att-göra-absolut-ingenting", otroligt skönt faktiskt. Jag njuter av att få umgås med min härliga släkt och vänner, ta promenader i stormen som blåser ur alla tankar och problem man en gång hade i huvudet, spela spel och titta på en massa serier och film. Det enda som fattas är lite snö och en söt pojke med mjukt hår.

Kram M.

12/26/2011

Sleep


Efter en vecka på ön vill jag gärna bjuda på lite julmysiga bilder från de senaste dagarna, så varsågoda! God fortsättning på er allihop!


Kram M. 

12/19/2011

I'll be home for Christmas


Ja här sitter jag uppkrupen i soffan med ljusen tända, äter ägg och ser på nyhetsmorgon. En vanlig morgon, fast ändå inte. I dag ska jag nämligen åka hem till mitt kära Gotland!! Hela eftermiddagen och kvällen ska jag resa och runt klockan ett i natt kör jag förhoppningsvis in på "storgården" och får äntligen andas in ren luft. Underbaaaart!

Nu sitter meteorologerna i morgonsoffan och talar om det vi egentligen redan visste - det blir troligtvis en grön jul här nere i söder. Men vad gör väl det egentligen? När vi vaknade i Tranås i går och drog upp persiennerna möttes vi av en massa snö på marken och vita tunga grenar, så jag fick mig en härlig snöpromenad och lite snöbollskastning. Även här i Linköping ligger det nu ett vitt, dock lite tunnare, täcke över tak och mark och ger mig den där härliga julkänslan som man så gärna vill ha veckan före jul, så jag är glad ändå.

Nej, nu får jag nog ta tag i lite packning - det är mycket julklappar som ska tryckas ner. So long allihop, vi hörs!

Kram M.

12/13/2011

Mitt tjugohundraelva


Här har vi ett urplock av bilder från mitt fantastiska år. Jag har hunnit med en hel del alltså, blir alldeles varm i hjärtat när jag ser det här!

12/12/2011

Redemption song


Nu längtar jag hem! Jag saknar mamma och pappa, mina fina systrar, min älskade farmor, mysiga släkten, mitt rum, öppna spisen i vardagsrummet, mammas doft och pappas skäggstubb när man kramar dem, Emmas och mina fnissattacker, dricka te i vårt fina kök, min badrock, att gosa ner sig i världens skönaste soffa framför en långfilm...jag saknar hemma. Som tur är åker jag hem om exakt en vecka, halleluja vad skönt det ska bli!

12/09/2011

Anna-dagen


Hej! I dag är det Anna-dagen, lutfisken ska läggas i blöt (råkade skriva "lutfisen" först, usch haha) och jag har namnsdag! Den här dagen är lite speciell för mig, så här skrev jag för exakt två år sedan här i bloggen:

"9 december, Anna-dagen, har i hela mitt liv känts lite som min dag. Vet ni varför? Jo, jag heter nämligen Anna Märta Helena Wolter, just precis - Anna står före Märta i mitt fall. När jag var sju år och precis hade börjat skolan och fått kompisar, vars namn var relativt vanliga flicknamn, tyckte jag att det var lite konstigt och pinsamt att jag hette Märta. Märta hette ju bara gamla människor, andras mor- och farmödrar. Då kom jag på att jag ju faktiskt heter Anna Märta Helena - det måste ju betyda att jag egentligen heter Anna? Så jag gick runt och sa, helt seriöst, att jag egentligen hette Anna. Tänk va? Idag är jag bara lycklig över att heta Märta, man blir sällan ihopblandad med någon annan och det är ju faktiskt jag, men som sagt, Anna-dagen har en speciell betydelse i mitt hjärta."

Grattis till alla "Annor" i dag!

Kram M.

12/08/2011

Vi höll tillbaka våra tårar och vi bländade varann


Jag måste bara skriva en rad om en helt fantastisk konsert jag var på för precis en vecka sedan. Jonathan Johansson. Efter de första tonerna i den allra första låten var jag som trollbunden och vartenda litet hårstrå på kroppen stod rakt upp. Det var längesedan jag var på en konsert där mina ögon omedvetet bara stängdes och jag försvann in i tonvågorna. Hans musik, basgångarna, slingorna, hans röst, hans texter...det var bara så otroligt berörande och felfritt på något sätt. TACK!

Ingen annan skulle förstå
Och ingen annan skulle gå
En meter för mig
Jag behöver Dig

12/06/2011

Keeper of the keys




Efter en mysig helg hos min L är det dags att göra nytta igen. I dag pluggar och tvättar jag i mina varma raggsockor (vilket behövs eftersom vårt golv är iskallt). Fotade en liten bild på min och Johannas "istället-för-julgran-gren" som är pyntad med fåglar och discokulor. Jag måste erkänna att jag fick lite påskfeeling av att klä en naken gren så där, men fint och gulligt blev det.

Apropå jul så har jag knåpat ihop en julspellista på Spotify som ni gärna får använda om ni inte orkar fixa en själva. Den är 6 timmar lång så sätt igång direkt HÄR!

Förresten! När vi ändå är inne på ämnet musik så hoppas jag ni har förstått att jag väldigt ofta har olika låttips som rubriker för mina blogginlägg. Nu t.ex. "Keeper of the Keys" med Marit Larsen

Kram M.

12/02/2011

Märtas önskelista 2011


Japp, här har vi ett halvt misslyckat försök till en önskelista inför julen. Tanken är att min kära familj ska kika in här på bloggen och få lite "inspiration" (hehe). Jag får skylla den bristande kvalitén på att InDesign inte jobbar så bra ihop med blogspot och att kollaget gjordes i all hast, för nu drar jag iväg till ett styrkepass på Friskis. (Hjälp!?)