4/20/2012

Hemåt
























I går bar det av hemåt, mot ön, sommarjobb och familj. Det kändes mest tungt och tråkigt faktiskt, jag längtar redan tillbaka till lägenheten och livet i Linköping - att ha allting så "nära". Men att vakna upp här hemma på Gotland kändes väldigt skönt också, välbekant. Det ska nog bli en riktigt bra vår och sommar det här!

4/16/2012

Måndag: studier


Det här gör jag i dag. "Pluggar" bildbehandling. Håller på med min sista inlämningsuppgift faktiskt som går ut på att bildbehandla tre bilder med ett och samma budskap på ett sätt så man känner att de hör ihop. Är inte riktigt klar med bilderna än tror jag, men jag hoppas att känslan av att "det är supermysigt och skönt att sova länge och vakna av att solen letar sig in i fönstret på morgonen" redan nu går fram? 


4/09/2012

Glad påsk!


























Hej hallå och glad påsk!
Långhelgen har gått i förkylningens tecken men den har ändå varit förträfflig. Lukas kom hit i torsdags, vi var i Norrköping och hade lite syskonmys på dagen och på kvällen var vi på födelsedagskalas i Linköping där vi bland annat spelade "Hetz" tills vi nästintill trillade av stolarna. Mycket trevligt! Helgen fortsatte sedan med lite shopping i snöstormen, fredagstacos, "En gång i Phuket" på bio, sovmorgon, finmiddag här i lägenheten med Johanna, Jesper och Jacob, en mäktig påsknattsmässa i Linköpings Domkyrka och tills sist en avslutande skön dag i Tranås med Lukas familj.

Jag älskar verkligen påsken eftersom den inte är lika traditionsbunden som andra högtider. Det är en långledighet där man tar tid till varandra, umgås och tar det lugnt. Reflekterar över livet och sin tro. Skönt.

Nu har jag inte lång tid kvar här i min lilla lägenhet i Linköping. Om ett par veckor flyttar jag hem till Gotland igen över sommaren för att jobba och leva sommarlivet där. Det känns tråkigt att lämna den här vackra staden och friheten som kommer med att ha en egen lägenhet, men samtidigt känns det otroligt skönt att få komma hem ett tag och andas den friska havsluften igen och krama på familjen. Det blir fint.

Ha en bra dag allihop!

Märta.